A vasi könnyűzene szolgálóira emlékeznek tábortűz mellett

„Égben lebegők csarnoka” mottó alatt szeptember 9-én pénteken rendhagyó esttel vár mindenkit a Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtár a vár kamaraudvarába. „Égben lebegők csarnoka” – az Omega zenekar dalának címét még Tóth Ferenc „Virsli”, az ő idejében még Kossuth Lajos Művelődési Központ néven működő intézmény egykori igazgatója vette kölcsön hasonló emlékező rendezvényekhez. Sajnos azóta a vasi rockzene kulcsfigurái közül mégtöbben távoztak tőlünk, még ő, Virsli is, aki Sárvárt igazi rock- és undergroundzenei központtá varázsolta.

egbenlebegok

A szervezők az alkalomhoz, az emlékezéshez a legjobbnak egy közös tábortűz gyújtását találták, amely köré leülhet bárki, (belépőjegy nélkül), aki ismerte tisztelte azokat a figurákat, akik művelték vagy szolgálták a rock zenét Vas megyén belül. Külön neveket itt most nem említenénk, viszont arra bíztatunk mindenkit, aki saját maga is őriz emlékeket, küldje be fényképeit, esetleg rövid történeteit, anekdotáit címünkre, az azk.sarvar@gmail.com-ra, hogy a helyszínen kivetíthessük, egymással megoszthassuk azokat az akusztikus muzsika mellett.

Az esten akusztikus hangszerekkel közreműködnek: Varga Péter „Cserga”, Skultéty Rita sárvári és Sárvár környéki zenekarok tagjai – Tóth Ferenc versét elszavalja: Pajor András

Az esthez kapcsolódó Facebook-esemény