XI. Nádasdy Történelmi Fesztivál sajtótájékoztató

A szervező csapat, a Nádasdy Hagyományőrző Egyesület tizenegyedik alkalommal vet be mindent, hogy felhőtlenül szórakozhassunk. Idén sem marad újdonságok nélkül a fesztivál, és persze a jól megszokott programoktól sem kell elbúcsúzzunk.

Július 12–14. között ismét hagyományőrző csapatok költöznek a várba, és idén több mint kétszáz fő érkezik, a csatatéren ezúttal lovas viadalra is számíthatunk. Az egyik legnagyobb újdonság a várparkba telepített lelátó, idén minden apró részletet jól láthatunk!

Igazi nagyágyúk jönnek a várudvarra – a Budapest Bár Tóth Verával, Németh Jucival, Lovasi Andrással és Frenkkel érkezik, hogy hatalmas bulit csapjon pénteken. Szombaton az Esti Kornél és a Bagossy Brothers Company zenél a nagyszínpadon.

A Borbazárban – akárcsak a korábbi években – a jó bor mellé zene is dukál. Jön Újvári Timi és a Hot Stuff, a Gypo Circus, Meggie, a Regös együttes, a Girls, a That’s right baby és a Fák alatt zenekar.

Az idei évben egy sopronnyéki pincészet, a Tesch tétele lett a Fesztivál hivatalos bora. A megszokott Nádasdy fesztes borospoháron kívül készültek a szervezők a nagy melegben fröccsözni vágyókra is. Az újrahasznosított műanyagból készült fröccsöspohár oldalán a kisházmestertől a bivalycsókig jelölik a mennyiségeket, így idén már legálisan fröccsözhetünk!

A hagyományőrzők nem csak a táborokban lesznek jelen. A városban idén is lesz fáklyás felvonulás, és új köntösbe bújik az élő sakk. A játszma egy kis színdarab, történet közben zajlik majd, amiben nem csak a sárvári házigazdák, de a vendég csapatok is részt vesznek.

Ugyan a fesztivál hivatalosan csak 12-én kezdődik, ám korábban is lesznek kísérőprogramok. Június 21-én lesz a sétáló kóstoló, ahol a borverseny legjobbjai közül a közönség is kiválaszthatja a kedvencét. Július hatodikán Halfogó verseny lesz a Téglagyári-tavon, már lehet jelentkezni! Július 9-én és 10-én a Báthory Lakomán a vár bástyáiban kiderül, milyen is volt egy-egy nagyobb ünnep a Nádasdyak korában.

A fesztivál kezdete előtt már lehet játszani is! Az esemény facebook oldalán jelennek meg játékok, a nyereményeket VIP PASS-ra lehet váltani. A kincskeresős játék is korábban indul idén, már a fesztivál előtti hetekben kereshetjük S. Barát kincseit! Az újdonságokért és a részletes programért keressék fel a fesztivál hivatalos weboldalát!

A sajtótájékoztató végén mi is megkóstolhattuk a fesztivál borát, ami  lepalackozva várja, hogy Sárvárra jöhessen, és a fesztiválozók is lecsaphassanak rá.