A Láthatatlan Sárvár bevállalja: Zsírzárlat – Életmódváltás testközelből

Hogy is lehetne hitelesebben képviselni az egészséges életmódot, mint személyes példamutatással? A Láthatatlan Sárvár szerkesztőségének háza táján márpedig szeretnénk komolyan venni a lap ezirányú elköteleződését is, így nincs mese, bevállaljuk, amit be kell? Kedves Olvasó, Ön október elsejétől végigkövetheti egy kollégánk és egy régi hűséges olvasónk közös küzdelmét a kalóriákkal – indul a Zsírzárlat nevű hadműveletünk!
zs_indito

Miről is van szó?

?Tudom, hogy többet kellene mozognom, dehát éppen ma kezdjem el?? ?És különben is – milyen ciki egyedül nekikezdeni mindenféle tapasztalat nélkül.? ?Igen, tisztában vagyok vele, hogy nem kellene nassolnom, de ennyit csak megérdemlek az egésznapi munka után??

Ha ismerősek a fenti kifogások, hasonló cipőben jár, mint kollégánk és hű olvasónk, a Zsírzárlat résztvevői. Itt az ideje hát valami forradalmi gondolatnak, ami kis lépés ugyan az embernek, mégis elég naggyá képes válni ahhoz, hogy átugorjuk az árnyékunkat. A Zsírzárlat két résztvevője vállalja tehát, hogy egymást inspirálva elindulnak az egészséges életmód útján, és megszabadulnak egyre aggasztóbb túlsúlyuktól. És azt is, hogy erről hetente részletesen beszámolnak szóval, képpel, tapasztalatokkal, hogy online módon minden sorstársnak megadhassák a kezdő lendületet, és a hitet, hogy mindannyian képesek vagyunk változtatni.

És milyen lesz egy heti szokásos Zsírzárlat-bejelentkezés?

Minden önmagunk szembesítésével kezdődik. Egy alapos állapotfelmérés, orvosi és dietetikusi tanácskérés után a két fogyókúrázó átkapcsol egy másik étrendre, egy az eddiginél sokkal tudatosabbra. Ezzel egyidőben a Zsírzárlat-projekt támogatói, az Oxygen Fittness és a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő jóvoltából a legkülönbözőbb edzésmódszereket fogják kipróbálni kezdetben teljesen laikusként – a lehető legalaposabban dokumentálva fényképekkel, kisvideókkal. A heti bejelentkezések alkalmával tehát nem csak arról számolunk be, hogyan változtak a testtömeg, haskörfogat, – stb. adataik az első felvételhez képest, de az adott héten megismert edzéstechnikákkal kapcsolatos személyes tapasztalatokról, az egyes mozgásformák saját maguk által érzékelt hatékonyságával kapcsolatban is hírt adnak magukról.

Csakúgy, mint a projekt mentális oldaláról, arról, hogyan küzdenek meg a nehéz hullámvölgyekkel, vagy éppenséggel milyen közérzettel, milyen tudati állapottal rendelkeznek a Zsírzárlat egyes szakaszainál.

Miért is lesz ez érdekes nekem, mint olvasónak?

Ha Ön egészségesen él, és nem küzd túlsúllyal, akkor is érdemes lehet végigkövetnie a háromhónapos fogyókúra történetét. Ám, ha életmód-problémákkal él együtt, a Láthatatlan Sárvár két fogyókúrázója jelentheti azt az eddig hiányzó inspiráló erőt, ami kezdőlöketet ad a saját változtatáshoz. Az ember közösségi lény, és a sorsközösség tudatában képes felülmúlni akár saját képességeit is. Vállaltan a lendületadó és a tapasztalatközvetítő szerepét szeretnénk hát betölteni a Zsírzárlattal, mert akárhogyis gondolkodunk, felelősek vagyunk egy testért, amelyet születésünk pillanatában használatra átvettünk.

Mikor tudunk meg többet a két delikvensről?

A Zsírzárlat október elsején indul útjára, és december végéig hetente jelentkezik – legközelebb vasárnap, amikor lehull a lepel, kik is a fogyókúrázók. Vállalják arcukat, megméredzkednek, bemutatkoznak az olvasóknak, és egy utolsó kiadós vacsorával elbúcsúztatják mostani életmódjukat.

Kérjük, vigye hírét a Zsírzárlatnak, küldje el a cikkeket azoknak az ismerőseinek, akiknek szüksége van rá!

A Zsírzárlat program fő támogatói az Oxygen Fitness és a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő.