A Sárvár Guide-dal zsebrevághatja a várost!

Mobilalkalmazások kora

Ma már teljesen hétköznapi jelenség, hogy az utcán, tömegközlekedési eszközökön vagy akár a bankban várakozva a legtöbb ember az okostelefonja képernyőjére szegezi a tekintetét. Az utazás, várakozás űrét kitölteni kívánó felhasználók sokszor ilyenkor olvassák el a legfrissebb híreket a nagyvilágból, vagy akár különböző mobilalkalmazások segítségével szórakoznak, tanulnak. Kipróbáltunk valamit, ami igazán a mai életmódhoz alkalmazkodik: a Sárvár-Guide csapata kifejlesztett egy praktikus mobilapplikációt, amely sárváriak és Sárváron járó turisták részére egyaránt nagyon hasznos lehet. Kipróbáltuk az alkalmazást, rövid összefoglalónkban pedig igyekeztünk összegyűjteni a tapasztalatainkat, illetve, hogy miért éri meg letölteni a Sárvár Guide-ot.

Első ismerkedés

Alig több mint 8 MB tárhelyre lesz szükségünk. A csupán egy hónapja megjelent alkalmazást e sorok írásakor már több mint 600-an töltötték le, a felhasználói értékeléseik kiválóak. Androidon és iOS-en is fut, és természetesen nem csak mobiltelefonra, hanem tabletre is letölthető, a használatához azonban szükséges az internetkapcsolat. Fontos adalék még a telepítéshez, hogy a Sárvár Guide alkalmazkodik a készülékünk nyelvéhez, tehát ha magyarul szeretnénk böngészni az appot, át kell állítanunk az Android vagy az iOS nyelvét is magyarra. Egyébként a Sárvár Guide 4 nyelven beszél: magyarul, angolul, németül és csehül.

Mit ígér a Sárvár Guide?

Nincs több elfelejtett program, nincs több összegyűrt szórólap (környezetvédelem!), nincs több kéretlen reklám… Programajánlót, üzletek akcióit, helyi éttermek kínálatait. Lássuk, hogyan jutunk az ígért adatokhoz!

Az első benyomások

Az első belépésnél az alkalmazás engedélyt kér a jelenlegi földrajzi helyzetemhez való hozzáféréshez. Később aztán látom, miért lesz ez jó nekem: ha keresek pl. egy üzletet, látom, hogy a jelenlegi pozíciómhoz képest hány métert kell a helyszínig megtennem. Hasznos! Az alkalmazáson belüli navigáció elsőre fura, de hamar meg lehet szokni: a főoldalra csak a zöld házikó érintésével tudok visszatérni, a készülékem vissza gombja be akarja zárni az appot. A design egyébként ízléses, tetszetős, egészen egyszerű, átlátható: a háttérben éppen a Nádasdy-vár, az előtérben két fül (helyi és turista) látható, valamint különböző menüpontok színes buborékokba rendezve. Ezek közül a legfontosabbak:


A fejlesztőktől kapott informácók szerint a tartalomfeltöltések fontossági sorrendjében első helyre helyezik a partneri kapcsolatok kialakítását, jelenleg is ezen dolgoznak, ezért az app néhány szekciójában van még kiadó hely. Ilyen például a Hirdetések menüpont, ahová még keresik a jelentkezőket. Ha tehát helyi vállalkozása van, és nem szeretne kimaradni, érdemes mielőbb felvenni a kapcsolatot a team-mel.


A Szolgáltatás menüpont már annál bővebb információkkal szolgál. Itt a helyi üzletektől a dohányboltokon át akár a Sárvár vonzáskörében álló települések üzleteinek adatait találjuk: jelenlegi távolságunk a helyszíntől, telefonszám, cím, webcím, nyitva tartási idő, …stb. Ezen felül személyes értékelést adhatunk le az igénybe vett szolgáltatásokkal kapcsolatban.


Az Események felületének frissítésében a Sárvárikum is kiveszi a részét, a Programsoroló összegyűjtött rendezvényeiből válogatva folyamatosan tartjuk naprakészen a Sárvár Guide-ot a városi és Sárvár vonzásköréhez tartozó események kapcsán.


Nagyon hasznos még a Közérdekű menüpont is: itt az egészségüggyel, hivatalos ügyintézéssel kapcsolatos intézmények elérhetőségeiről tájékozódhatunk, valamint itt találjuk a helyi élelmiszerüzletek, benzinkutak adatait is.


Aki megéhezett, a Gasztro pont alatt megtalálhatja a hozzá legközelebb eső étterem, vagy akár gyorsétterem, pékség elérhetőségét. A kínálat már most is kellemesen széles.

Az elsősorban turistáknak szóló Sárvár menüpont a város történetéről ír, valamint a helyi látványosságokat sorolja fel. Külön buborékot kapott a Sárvárfürdő.

Ígéretes debütálás

A Sárvár Guide a városban elsőként igyekszik átfogó adatokkal szolgálni a sárvári intézményekkel, programokkal, látnivalókkal kapcsolatban a mobileszközeink platformján. Minden kétséget kizáróan hasznos és hiánypótló kezdeményezésnek találjuk, a kivitelezés szép, az app gyors és praktikus már itt az első verziónál is. A vállalásait a rendszer maradéktalanul teljesíti: a turistáknak segít szállást szerezni, megeteti, megitatja, kényelembe helyezi őket, és még programot is ajánl, a helyieket pedig nagyon jól célzott praktikumokkal találja telibe. Nagyon jó látni, hogy a fejlesztők valóban komolyan veszik a munkájukat, a facebook-oldalukon folyamatosan jelennek meg az új feltöltéseikről, tartalmaikról szóló hírek, és gyűjtik a felhasználói visszajelzéseket is. Ha ezt a lendületet sikerül megtartani, ezzel az applikációval szó szerint zsebre vághatja Sárvárt, és ez nem túlzás!

A jelenleg is fejlesztés alatt álló alkalmazással kapcsolatos észrevételeivel Ön is bátran fordulhat a Sárvár Guide stábjához, az alábbi címen: info@sarvarguide.hu