Az megvan, hogy világsztárokkal dolgozott az AZK vendége?

Távol áll tőlünk mindenféle szenzációhajhászás, sőt még igazából az is, hogy egy produkcióra másvalaki hírnevét felhasználva irányítsunk figyelmet, most viszont mégis valami hasonlót teszünk, ugyanis egyre inkább aggasztó az a síri csend, amely az Alternatív Zenei Klub péntekre meghirdetett klubestjét körüllengi. Sajnos általános probléma, hogy a magyar koncertrejáró közönség meglehetősen zárt gondolkodású, szinte semminek nem szentel bizalmat, amit nem igazolt vissza még neki valamelyik kereskedelmi televízió, vagy a nagyfesztiválok évek óta alig változó line up-ja. Tartunk tőle, hogy sokan még az AZK oldalán rendszeresen összeállított biográfiákat sem olvassák el, ezért tartottuk fontosnak, hogy mégegyszer megemlítsünk néhány dolgot az Angerteával kapcsolatban, akik május 20-án, pénteken lépnek fel a Nádasdy-várban a helyi Atakámmal.

fnm

A Faith No More-os Billy Gould is játszik No Computation című számukban!

Ezt azért nem minden zenekar mondhatja el magáról, ugye? Ráadásul az Angertea nem fővárosi, Nagymágocs székhellyel működnek. A közreműködés története rémegyszerű: az angerteás srácok megkérdezték, Billy Gould pedig meghallgatva az anyagot, szívesen vállalta a dolgot, és küldte is a nyersanyagot. A szóban forgó dal (Billy Gould játéka 3:34-től hallható):

Queensryche, Cannibal Corpse, Peter Gabriel, Judas Priest, ?stb.

A fent említett zenekarok, előadók anyagán dolgozott producerként az a Grammy-díjas Neil Kernon, aki saját maga jelentkezett az Angertea myspace-oldalán keresztül, és ajánlott fel közös munkát a srácoknak. A kapcsolatfelvételt tettek követték, a háromszámos Distrust című EP az ő kezei alatt készült, a mastert pedig Alan Douches követte el, aki például nekik is: Sepultura, Mastodon, Dillinger Escape Plan, ?stb.

NK_16791

Mi a tanulság? Az talán, hogy kicsit kidughatnánk a fejünket a kerítés fölé. Szoktuk emlegetni keserű szájízzel, hogy az Egyesült Államokban azt sem tudják, hol van Magyarország. Talán így is van. Az viszont biztos, hogy még onnan is felfigyeltek világhírű produkciók szakemberei a nagymágocsi csapatra, akiknek a sárvári koncertjére jelenleg 11-en jeleztek vissza részvételt a Facebook-on. Ja, és ebben a 11-ben fellépő zenekartagok is vannak?

? Benkő Gábor ?