Büszkeség: Bécsi német nyelvi tábort nyert a sárvári iskola diákja

A jó hírt az országos nyelvi verseny szervezői osztották meg a szerkesztőségünkkel, sőt, mivel a budapesti döntőre sajnos nem volt lehetőségünk elutazni, még egy beszámolót és fényképeket is küldtek nekünk, amelyeket alább örömmel adunk közre változtatás nélkül:

Május második hétvégéjén került megrendezésre a Sprach Camp Austria országos német nyelvi verseny döntője, melyet Molnár Anna Klára, a Nádasdy Tamás Általános Iskola tanulója nyert! Rajta kívül még tizenkettő mindenre elhivatott kisdiák érkezett a Magyarországi Németek Házába, hogy megismertessék velünk a német nyelvterület egy-egy számukra érdekes szegletét.

Molnar_Anna_a_szervezokkel
Fotók: Trombitás Gergely (Profires)

Négy évvel ezelőtt két elhivatott pedagógus találkozásából született bécsi egyesületünk, a Sprach Camp Austria. Tanítási koncepciónkban helyet kapott az intenzív, interaktív nyelvoktatás, a motiváció növelésén keresztül a diákok magabiztosságának erősítése idegen nyelvterületen. A magyarországi idegen nyelvoktatás hatékony kiegészítőjeként olyan nyelvoktatási formát alakítottunk ki, amely élményközpontú és amelyben a gyerekek játékosan sajátítják el a gyakorlatias tudást.

Ebben a hitvallásban valósítottuk meg az idei évben hagyományteremtő országos német nyelvi versenyünket. Két korcsoport versenyzői nevezhettek, 8?11 és 12?15 éves korosztály.

Molnar_Anna_Klara_1
Fotók: Trombitás Gergely (Profires)

Több mint 200 lelkes jelentkezőnk töltötte ki az első forduló tesztfeladatait, amelyben német nyelvterülettel kapcsolatos tudásukat bővíthették. A második fordulóban egy kreatív alkotás keretében jelenítettek meg egy számukra kedves történelmi, irodalmi, gasztronómiai témát a német nyelvterületen belül. A rendkívül sok érdekes pályázat közül végül 14 versenyzőnk munkája jutott be a harmadik döntőbe, ahol egy 7 perces előadás keretében meséltek a résztvevők sokszor még a zsűri számára is új témákról. Betekintést nyerhettünk Sissi császárné mindennapjaiba, megismerkedtünk Ausztria zeneszerzőivel, képzeletben elkirándultunk a csodálatos alpesi hegyekbe, hallhattunk egy igen érdekes kelet-tiroli szörnyűző szokásról, és tudomást szereztünk arról is, hogy kötik össze a hidak a múltat a jelennel.

Anna német nyelvű előadásában Sissi életéről mesélt nekünk, mi több, az egyik szervezőt még táncba is vitte egy keringőre!

Molnar_Anna_Klara_2
Fotók: Trombitás Gergely (Profires)

A verseny minden résztvevője értékes jutalomban részesült, sokan részt vehetnek majd a hónap végén a Shrek Musical előadáson, mások kedvezményesen vehetnek könyveket a Klett Kiadó jóvoltából, mindenki számos és rendkívül értékes könyvvel térhetett haza, a második helyezettek pedig a Lázár Lovaspark jóvoltából részesei lehetnek egy egynapos lovasbemutatónak. A főnyeremény pedig mind a két korcsoportban egy egyhetes német bécsi tábor az SCA Ausztriatábor jóvoltából. Annával együtt már mi is nagy izgalommal készülünk az idei táborra, ahol sok élménnyel és felfedeznivalóval várjuk Bécsbe a gyerekeket. Még van pár szabad helyünk júliusban és augusztusban is:

Nézze meg őket az SCA Ausztriatábor honlapján!