Weöres Sándor Színház Archives - SÁRVÁRIKUM

Weöres Sándor Színház: Bolha a fülbe

A Weöres Sándor Színház: Bolha a fülbe című komédiája három felvonásban Írta: Georges Feydeau Fordította: Hamvai Kornél Rendezte: Béres Attila Chandebise úr korrekt, köztiszteletnek örvendő biztosítási igazgató, aki egy nap levelet kap egy ismeretlen hölgytől: a kért találkozóra viszont a … Tovább olvasom »

Weöres Sándor Színház – Kutyabaj

A Weöres Sándor Színház és a Függetlenül Egymással Közhasznú Egyesület közös produkciója – Kutyabaj fotóspróbája. A színdarab Magyarországon a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség közötti különleges megállapodás révén kerül színre. Rendező: Horváth János Antal Írta: Samuel Bailey Cain, Riyad … Tovább olvasom »

WS Színház – Candide

Voltaire 1759-es kalandregénye egyben filozófiai gúnyirat, a szerző éles kritikája a leibnizi optimizmus felhőtlen valóságszemléletéről. Ugyanakkor felnövéstörténet is: egy fiú a szerelmet kergetve verekszi át magát a világon, és eközben elveszíti ártatlan önfeledtségét.Voltaire saját korának visszásságait mutatja fel – az … Tovább olvasom »

Weöres S. Színház – Szerelem

Weöres Sándor Színház SZERELEM – fotóspróba Írta: Barta Lajos színmű Szerelem az I. világháború idején. A világégésből azonban csak a kardcsörgés és az infláció jut el a Macska-zugban élő Szalay lányokhoz, akik bátran játszadoznak a hozzájuk közel merészkedő férfiakkal. Legyenek … Tovább olvasom »

Kis hölgy a Maximból

A Weöres Sándor színház fotóspróbáján: Georges Feydeau: Kis hölgy a Maximból.   – bohózat –   Petypon fejfájósan ébred a felfordított kanapé alatt. Az ágyában Mignonne, a bártáncosnő, akit az érkező nagybácsi, az ellentmondást nem tűrő ezredes Petypon feleségének vél. … Tovább olvasom »