Edzőtermi etikett – nem csak kezdőknek ajánlva

Ha először lépsz át egy fitneszterem küszöbén, nem árt tisztában lenned néhány íratlan szabállyal. (Törzsvendégeknek sem árt az ismétlés!)

Ha belépsz a terembe, köszönj az ott jelenlévő edzőtársaknak, ezzel megadva nekik a tiszteletet. Mindig tiszta ruhában és váltócipőben sportolj, (papucs használata nem engedélyezett!), figyelj az ápolt megjelenésre! A gépeken törölköző használata ajánlott a személyes higiénia érdekében. A termet és annak szolgáltatásait saját felelősségedre használod, ezért figyelj oda, hogy elkerüld a meggondolatlanságból, vagy a nem rendeltetésszerű használatból eredő sérüléseket, baleseteket!

Edzőtermi etikett – nem csak kezdőknek ajánlva
Fotó: Benkő Sándor

Tiszteld meg edzőtársaidat azzal, hogy a súlyzókat, tárcsákat, rudakat, és egyéb eszközöket használat után mindig a helyére rakod! A fitneszterem egész területén (beleértve az öltözőket is) kötelező érvényű a rend és a tisztaság betartása, a kulturált viselkedés. A kardiogépeket edzés után fertőtleníteni kell az erre a célra kihelyezett oldattal és papírtörlővel. Csoportos edzésekre mindig be kell jelentkezni, ugyanis a férőhelyek végesek. Amennyiben bejelentkeztél, és mégsem tudsz részt venni az adott órán, köteles vagy azt óra kezdés előtt legalább 1 órával jelezni, megtisztelve ezzel az oktatót és edzőtársaidat. (Így akár várólistáról is bekerülhet valaki az edzésre.) Hajrá, indulj el bátran, edzésre fel!

Kertész Mónika (Iridium Fitness)

iridium_banner