Fitneszterem, vagy csoportos órák? – Súlyzót mindenki kezébe!

Ha leküzdötted a nagy parát és elmerészkedtél egy fitneszterembe, láthatod, hogy nemcsak “kondigépek”, hanem csoportos foglalkozások tömkelege is kínálja magát. “Melyiket válasszam?” – merül fel a kérdés.

sulyzo
Lányoknak is ajánlott!

Általános vélemény, hogy a súlyzók pasiknak, a csoportos órák nőknek valók. Pedig ez nem így van! Nézzük végig a lényeges jellemzőket:

A fitneszterem gépei között minden izomcsoportra találsz masinákat (egy izomcsoportra többfélét is, hogy kellő hatékonysággal, különböző módon meg tudd dolgozni az adott izmot), és kardiógépek sokasága is rendelkezésedre áll (futópadok, ellipszis trénerek, kerékpárok, taposógépek, hegymászógép). Ha ezt az utat választod, akkor egyénre szabott edzéstervet követsz majd, melyet vagy egyedül, magadat motiválva végzel el, (egyéni időbeosztásban, amikor neked megfelel), vagy személyi edző segítségét kéred: álljon melletted, bíztasson, és javítsa az esetleges végrehajtási hibákat, hiszen ezen áll, vagy bukik minden. (Kezdőként mindenképp javasolt beruházni személyi edzésre is, legalább az első pár alkalommal.)

Hölgyeknek sem kell megijedni a gépektől és a súlyoktól, nem lesznek “túl izmosak” heti néhány intenzív edzéstől. “Csupán” formásabb, feszesebb, tetszetősebb testet kapnak jutalmul. (Zárójelben jegyzem meg, hogy a sokak által irigyelt, nőiesen izmos, fitneszmodell kategória elérése is hosszú évek kőkemény munkája: sokszor napi 2 edzés, szigorú, grammra kiszámolt étrend és néhány legális táplálékkiegészítő. A nem túl esztétikus body builder nénik pedig általában egyéb, tiltott szereket is használnak.) Úgyhogy no para, és súlyzót mindenki kezébe!

Kertész Mónika (Iridium Fitness)

iridium_banner