Győzött a nyers erő – kidöntötték a kerékpárosok fáját

Azt mondják, a világ az egyensúlyra épül, így nem kell csodálkozni azon, hogy szinte minden jelenségnek vagy viszonyulásnak megvan az ellenpontja is: nem csak olyanok vannak, akik építenek, hanem olyanok is, akik rombolnak. Ennek Sárváron, a Várparkban is egyértelmű jelét adták erős kezek, akik szombaton éjjel kidöntötték a Sárvári Kerékpár Egylet májusfáját.

bicikli_majusfa
Szomorú látvány – forrás: a SKE Facebookja

Hogy a májusfára szerelt háromkerekű bicikli volt-e annyira vonzó, hogy fáradságot nem sajnálva hozzákezdtek a művelethez, azt nem tudni, mindenesetre tény, hogy zsákmányként magukkal vitték. A kerékpáros egylet tagjai balesetmentes közlekedést kívánnak, és facebook-oldalukon jelezték, legkésőbb hétfőn újraállítják a fát. Javasoljuk a fadöntőknek, ha idejük engedni, vegyenek részt és segédkezzenek az újraállításban is, fontos megismerni a sajátunktól eltérő nézőpontokat is? Ahogy Szent Ágoston is mondta: „Nézd és hallgasd meg a másik oldalt is!”.

Győzött a nyers erő – kidöntötték a kerékpárosok fáját
Ezt a biciklit zsákmányolták a fadöntögetők

Nem az egyleté egyébként az első májusfa, amelyik földön fekszik. A legmagasabb, a Sárvári Hagyományőrző és Íjász Egyesület által állított fa is régóta vízszintes, de azt a természet fektette le a május első heteiben tomboló erős szél eszközével.

? Forrás: az SKE Facebookja ?