Harmadik állomásához ért a katolikus iskola Mocorgó programja

A sárvári Szent László katolikus iskola új, modern köntösbe öltöztetett Mocorgó nevű beiskolázási programjának harmadik állomása volt december 8-án. A foglalkozások kabalafigurája, Angelicus és az iskola pedagógusai az adventi időben örömteli, meleg szívvel várták a leendő első osztályosokat.

Az esemény során nemcsak a leendő tanító néniket ismerhették meg az érintettek, hanem az intézmény hitvallását; az egész tantestület munkáját közvetlenül láthatták a szülők és a gyerekek. Ezért ezen a délutánon volt dalos kedvcsináló, kézműves foglalkozás az iskola felső tagozatos tanáraival. Bemutatkozott a két leendő osztályfőnök: Márkus Sándorné és Sőréné Ódor Anikó. A harmadik osztályosok pedig felelevenítették a Szállást keres a szent család népszokását, amelyben a születendő kis Jézusnak otthon kerestek. A programba a korábbi résztvevők mellett ismét újabb kisgyerekek kapcsolódtak be, és nagyon jól érezték magukat.

A foglalkozások következő állomása december 24-én szenteste a Kisjézus-várás műsora lesz, melyet a katolikus iskola diákjai adnak a Szent László templomban. Ezzel a programmal kívánnak Sárvár minden jóakaratú családjának békés, áldott karácsonyi ünnepeket.

Forrás: Szent László Katolikus Általános Iskola