A hó nem akadály a terepfutók számára

Jó hír azok számára, akik tervezik a részvételt a vasárnap délelőttre hirdetett Vadkert Major terepfutó versenyen: a szervezők nem ijednek meg egy kis hótól, megrendezik a versenyt.

A versenyt koordináló Káldi Természetjáró és Tájékozódási Futó Sportegyesület képviseletében Verebélyi Zsolt tájékoztatja rendszeresen az érdeklődőket – elsősorban a facebook-eseményhez kapcsolódó bejegyzések útján. Így informálta a futóközösséget arról is, hogy a Vadkert Major rendelkezésükre bocsátotta a rendezvénytermük felét, így fűtött helységekben tudják fogadni a nevezetteket.

Az eredetileg tervezett pályát is áttervezték, az útvonalat 5,2 km-es körökre bontották, így a futók mindig visszatérnek a Vadkert Majorba, ahol megfelelő frissítéshez juthatnak. Az újratervezésre a versenyzők biztonsága érdekében volt szükség. Az útvonal térképvázlatán látható, hogy a pálya a Vadkertből indulva a töltésen keresztül a kirándulóerdőt érintve kanyarodik vissza a Vadkert körút aszfaltos szakaszára, onnan egy „Csónakázó-tó kör” megtétele után tér vissza ismét a Vadkert Majorba, ahol a frissítőpont is található.

A Sárvári Vadkert Major helyszínrajza:

A versenyzők a rendezvényterem két oldalát használhatják, a középső részt a szállóvendégek és az éttermet látogatók számára foglalják. Az épület dél-keleti részében találhatók a WC-k, itt van lehetőség zuhanyzásra is, de ez a rész funkcionál öltözőként is. Az észak-nyugati részében lelhető fel a jelentkezést, ahol szintén lehet öltözni is. A szervezők kérése, hogy a személygépkocsikat hagyják a kijelölt parkolóban, és ne hajtsanak be a Vadkert területére.

A nevezési felület ugyan már lezárult, de a helyszínen is fogadnak még nevezéseket, és segítség is jól jönne, ezügyben érdeklődjenek a verebelyizsolt@globonet.hu e-mail címen!