Hogyan lehet a gyerekeket elbűvölni? – Interaktív játékkal!

Október 13-án pénteken a nagycsoportos óvodásokat hívták iskolaelőkészítő foglalkozásra a tanító nénik. A katolikus iskolás pedagógusok színes, az egész idei tanévet felölelő, folyamatos programot állítottak össze az óvodás gyerekek számára, ami egy kincskereső, tudásszerző, hétpróbás kaland. Ennek házi figurája Angelicus, a kis angyal, aki minden foglalkozást felügyel és irányít. Hónapról hónapra aktuális, az ünnepekhez igazodó játékokkal várják a gyerekeket, akik a találkozások alkalmával gyűjthetik az ismereteket, így a tanév végére, júniusban megkapják a tudás ládikáját.

Fotók forrása: Szent László Katolikus Általános Iskola

Az első alkalom során örömzenére tapsoltak, mozgáskottára tornáztak, valamint egy meseládikóból kibújó harcos kisegér történeteit, próbatételeit élhették át a lelkes lurkók. A nagyszámú érdeklődő alig fért el pénteken a termekben. A jó hangulatot bizonyítja, hogy a kicsik másfél órán keresztül fáradhatatlanul dolgoztak, és észre sem vették, hogy közben mennyit tanultak, mivel a mese varázsában az idő és az események is gyorsan szálltak. Egyaránt jól érezte magát gyermek, szülő és pedagógus, öröm volt látni a csillogó szemeket, az elbűvölt tekinteteket – a játék mindenkit elvarázsolt.

A nap zárásaként az ovisok hazavihették magukkal Angelicus kicsinyített mását, hogy otthon is folytatódhasson a játék, továbbá egy színes pontgyűjtő füzetet is kaptak, amelybe minden hónapban gyűjthetik a pecséteket az új élmények után.

A Szent László Katolikus Általános Iskola várja mindazokat, akik szeretnének még csatlakozni a programhoz. A következő alkalom november 10-én lesz, amikor többek között Szent Márton történetével ismerkedhetnek meg, majd lampionos felvonuláson is részt vehetnek az óvodás gyermekek.

Forrás: Szent László Katolikus Általános Iskola