Indonézia belülnézetből – a fiatal sárvári fotós szemével

Az Indonéziát alkotó mesés szigetek hosszan elnyúló lánca szellős nyakéket fűz Ázsia és Ausztrália közé, s közben észrevétlenül választ el két óceánt. Ha e földdarabokat egy-egy négyzetnek gondolván ugróiskolát játszhatnánk tizenhétezernél is több szigetén, minden bizonnyal megértenénk, hogy a megannyi elszigetelt földdarab miként köt mégis egységbe annyi embert vallástól, nyelvtől függetlenül. Azért földközelből is megsejthetünk mindebből valamit?

Polgar_Andras
Polgár András (forrás: Facebook)

A sárvári Polgár András Indonéziában tett utazásai során leginkább a fővárost, Jakartát, illetve Bali szigetét térképezte fel, fényképezőgépével a helyi csoportok, szubkultúrák életét kutatva. Sorozatában szerepelnek a metál zenéért megőrülő fiatalok, a 10 millió lakosú metropolisz vasút menti szlöm lakói, illetve dokumentálta a Balira költöző transzszexuálisok életét is, akik fiúból nővé operáltatták magukat. Utazásairól írt cikke az áprilisi Földgömb magazinban jelent meg. 2016. június 3-tól a Kondektur című sorozatának egy része látható volt a Flow-Random kiállítás részeként a Random Galériában is, Budapesten.

Az itt közreadott fotóalbumot kifejezetten a Sárvárikumnak válogatta András. Érdemes végignézni, a legtöbb képhez magyarázó képaláírásokat is fűzött:

Polgár András Facebook-profilja itt megtekinthető.