Ízek, imák, szerelmek – a Sárvári Oratórikus Kórus közleménye

Ezúton tesszük közzé a Sárvári Oratórikus Kórus szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményét 2016. január 31-én a Tinódi Gimnázium sportcsarnokában megtartott koncertjükhöz kapcsolódóan.

A SOK több, mint kórus

A Sárvári Oratórikus Kórus (SOK) újabb, nagy sikerű egész estés koncertet adott 2016. január 31-én a Tinódi Gimnázium tornacsarnokában. Ízek, imák, szerelmek című előadásra három témakörből válogattak dalokat, amelyek az emberi élet teljességéhez szükséges lelki békét adó érzésekről és élményekről szóltak. Énekeltek a kulináris élvezetekről, a szerelemről, valamint a célokat, küldetést és biztonságot adó felsőbb erőről. A klasszikus acapella kórusművek ? a reneszánsztól a 21. századig ?, bordalok, operett és musical slágerek, filmzenék, könnyűzenei dalok kórusátiratai mellett Varga György és Horváth Róbert szavalata, Bíró Ottó „banántánca” színesítette a kétórás koncertet.

sok-bs-145
További fotókért kattintson a képre!

Az énekkar szólistái is megmutatkoztak több műben. Szilágyi Krisztina Cohen: Hallelujáját, Horváth Róbert Denza: Funikuli dalát, Nagy István Huszka Jenő: Bordalát adta elő. Az este folyamán szólót énekelt még Pécz Eszter és Szalai Ágoston is. A koncert további érdekessége volt, hogy a kórus hét nyelven szólalt meg, és az előadáson több mint 100 szereplő lépett fel a színpadon egyszerre. A SOK koncertjein állandó résztvevő a gyerekkórus is, akiket Stieber Józsefné és Nagyné Varga Marietta tanított be, a gombócok táncát pedig Csóka Lea koreografálta, így valósulhatott meg, hogy a fellépők életkora az 5 évestől a 69 évesig terjedt.

sok-bs-183
További fotókért kattintson a képre!

Dörnyei Roland zongoravirtuóz, a Kanona Band fúvósai, valamint Kovács Éva és Zentai Szilvia hegedűn, Fülöp Balázsné brácsán, Hegedűs Erzsébet gordonkán, Csizmadia Éva fuvolán, Vajda András, dr. Wachter Walter és Szalai Ágoston dobon működött közre. Dr. Szalai Ferencné vezényelte a Fehér Imre grafikusművész által ?megálmodott? színpadkép előtt az 57 fős kórust. Az együttes törekszik arra, hogy koncertjük ne csupán szép dalok egymásutánja, hanem igazi élmény legyen, a közönség mindig egy pici lelki buzdítást is hazavigyen magával.

sok-bs-150
További fotókért kattintson a képre!

A hallgatóság soraiban helyet foglaló szakemberek véleménye szerint kiváló volt a koncert felépítése, kidolgozott volt az előadásmód, a műválasztás, a táncok és a szavalatok, a zenészek együttműködése, a képi és zenei összhang, amely a kórusvezető munkáját is dicséri. A legközelebbi, Az élet kenyere című fellépésüket június 26-ára tervezik Sárváron, melyre nagy szeretettel várják a közönséget.