Közösségi kezdeményezés indult a ledőlt kereszt helyreállítására

A tavalyi nyárvégi vihar ledöntötte az 1903-ban Fekete János és Boros Julianna által épített, „Isten dicsőségére” felirattal ellátott útszéli kereszt felső részét, csak a talapzat áll továbbra is. A kereszt – amelyet többen Hergovics-keresztként ismernek – és a corpus is darabjaira tört, ezzel városunk egyik helytörténeti és egyházi emléke ment tönkre.

Fotó: Makrai Tamás

A helyreállítás érdekében közzösségi kezdeményezés indult. A kezdeményezés anyagi és erkölcsi támogatást is élvez Sárvár Város Önkormányzata és a Szent László Plébánia részéről, jelenleg pedig már tervezés alatt áll a szervezett adománygyűjtés is. Az összefogás fő aktivistái a kezdeményezéshez kapcsolódó facebook-oldalt hoztak létre, hogy minél hamarabb, minél többekhez eljusson az információ, és hogy a segíteni szándékozók első kézből értesülhessenek a munkálatok részleteiről. Ha segítene szeretne, mielőbb kedvelje be az oldalt, és ossza is meg!

Aki esetleg kételkedne a hasonló összefogások hatékonyságával kapcsolatban, idézze fel, hogy egy hasonlóan indult kezdeményezés szervező munkájának is jelentős szerepe volt abban, hogy teljes rekonstrukción esett át a Kissitkei Ideiglenes Fogyolytábor emlékhelyén álló Kalapos kút.

| A kereszt helyreállításáért indított facebook-oldal ide kattintva érhető el |