Mosoly által öröknek lenni? – Halász Judit volt a vendég

Megtelt a terem Gróf István hívására: az Évezrednyitó beszélgetések vendége Halász Judit, Kossuth- és Jászai-díjas színész, énekesnő volt.

ptx31500-1
Fotók: Dr. Kereszty Gábor – A teljes fotóalbumhoz kattintson a képre!

Magam is nagy érdeklődéssel vártam, hiszen a mi korosztályunknak emblematikus színésznő alakja volt. Talán tiszta, kislányos kedvessége jelentette a legfontosabbat? Sokan tudjuk ezt, akik látták a Szerelmesfilmet. Aztán jött utánunk még pár korosztály: akiknek a gyermekei az Ő dalain nevelkedtek fel, s azok, akik maguk dúdolták utána gyermekként. Igen: itt a varázslat. Kikapcsolni az időt, mint dimenziót: és öröknek lenni.

ptx31417
Fotók: Dr. Kereszty Gábor – A teljes fotóalbumhoz kattintson a képre!

A Művésznő Pályakezdéséről kezdett beszélni, a gyermekkori indíttatásokról. Érezhettünk üzenetet, amikor egy-egy jó pedagógus életeket meghatározó szerepéről szólt. Aztán a pálya: színészóriások, meghatározó színházak nevei. S aztán újabb nevek. Fémjelzettek, a zene világából. S közben kedves történetek, kis csodák az életből. Indirekt tanmesék a pozitivitásról. Aztán előkerült a lovas múlt. Van egy fontos jelenet a Szerelmesfilmben, ott lóháton is láttuk. Sokszor utalt könyvére is: érdemes elolvasni!

ptx31518
Fotók: Dr. Kereszty Gábor – A teljes fotóalbumhoz kattintson a képre!

S a végére a Mosoly Lovagrend: hogy kódunk legyen az élethez. Másokat mosolyogtatni. Nos, ezek voltak a megfejtések az idő megállításához. Előttem úgy állt ott, gyönyörű fiatal lányként, minha épp most szállt volna le a lóról a film jelenetében.