Óz, a csodák csodája

Egy álmos kansasi délutánon Dorothyt és Totót a forgószél Óz, a nagy varázsló birodalmába repíti, ahol a mumpicok hősként ünneplik a gonosz Keleti Boszorkány váratlan és egészen véletlen elpusztítása miatt. Jutalmul nem a hazavezető térképet, hanem egy piros cipőt kap Dorothy, amellyel el kell jutnia Ózhoz Smaragdvárosba. Toto mellett társa lesz a Madárijesztő, aki okos szeretne lenni, a Bádogember, aki igazi szívre vágyik és az Oroszlán, aki gyávaságát bátorságra cserélné. Dorothy csak haza szeretne jutni, ahonnan annyira elvágyódott. A kívánságoknak azonban ára van: Óz a gonosz Nyugati boszorkány seprűjét kéri cserébe. Hogyan kerekedik felül a bátorság a félelmen, az ész a zsarnokságon és a szeretet a sötétségen?
Kultikus történet a legkisebbekben lakozó erőről, a barátságról és a világ megváltoztatásáról a lehető legegyszerűbb, de nagyszerűbb megoldásokkal… A szivárvány nincs mindig olyan messze és néha egy mozdulat is elég a hazajutáshoz, ha tudjuk, kikhez megyünk vissza.

Szereplők:

DOROTHY Mari Dorottya

MADÁRIJESZTŐ/HUNK Domokos Zsolt

BÁDOGEMBER/ HICKORY Balogh János

GYÁVA OROSZLÁN/ZEKE Antal D. Csaba

MARVEL PROFESSZOR/ÓZ Orosz Róbert

HENRY BÁCSI/ŐR Szerémi Zoltán

EMMY NÉNI/GLINDA Németh Judit

MISS GULTCH/NYUGATI BOSZORKÁNY Nagy Cili

TOTÓ Gyulai-Zékány István

MUMPIC ÜGYVÉD ÉS NYUGOR PARANCSNOK Sipos László Márk

MUMPIC POLGÁRMESTER ÉS NIKKÓ, A SZÁRNYAS MAJMOK VEZÉRE Hajdu Péter István

MUMPICOK, NYUGOROK, SZÁRNYAS MAJMOK: Bedőcs Fruzsina, Bertalan Maja, Binó Luca, Csorba Bence, Garas Szimonetta, Petőházi Bálint, Simon Ábel, Szabó Blanka, Teket Dóra, Toldi Viktória, Varga Tamás

Rendezte Halasi Dániel

forrás: wssz.hu

Fotó: Benkő Sándor

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons