Próbál a kórus

  1. szeptember 11-én 17.30 órakor tartja hosszú szünet után a „Csodák földjén” című jótékonysági koncertjét a SOK (Sárvári Oratórikus Kórus) a Nádasdy-vár udvarán. Az előadással kapcsolatos információkkal tájékoztatta a sajtót a kórus vezetése. Dr. Szalai Ferenc egyesületi elnök vezette sajtótájékoztatón dr. Szalai Ferencné karnagy, dalszövegíró, rendező beszélt az amerikai musical sárvári adaptálási körülményeiről, Molnár-Kondora Henriett a tánckoreográfiákról, Molnár Kitti a szólistákról, Szalainé Tánczos Ildikó a jelmezekről és díszletekről, az újságírókat a sajtótájékoztató helyszínének (az egykori cukorgyári, Hatvani-Deutsch kastély) házigazdája, dr. Molnár Csaba (kórustag) is köszöntötte. Megtudtuk, hogy a 12 tételes amerikai musical műfordítását dr. Szalai Ferencné, kórusvezető készítette el. Az előadást kemény, intenzív próbák előzték meg. A színpadon közel hatvan felnőtt és 20 gyermek lép majd fel. A jelmezeket és díszleteket a tagság valósítja meg az ötletektől egészen az utolsó simításokig, amelyből mindannyian kiveszik a részüket.

A Csodák földjén bemutatójára egyhetes „edzőtáborral” is készültek augusztus 23-tól, ahol a SOK kiegészült a juniorokkal és a tánckarral is. Miért van az, hogy a számtalan világégés, történelmi és természeti katasztrófa után meg tudott újulni a Föld? Ki és mi okozza ezeket a tragédiákat? Hogyan, mi által képes az emberiség a nehézségekkel megbirkózni? Kire számíthatunk a bajban? Hogyan éljünk a csapások után? Ezekre a kérdésekre keresik és adnak választ előadásukban. Szándékuk, hogy az ember lakta Föld isteni újjászületés-történeteinek latinosan sodró örömérzését bemutatva a kellemesen dallamos mű legyen.

És, ha már a pandémia szóba került: sok kórus, énekegyüttes nem élte túl ezt a szorult helyzetet, de a SOK újra él, dolgozik, ráadásul még új tagokkal is bővült.

A szeptember 11-i előadás díjmentes, de adományokat szívesen fogadnak. A gyűjtött pénzadományokat a Covid-árvák javára fordítják, illetve hálaadásnak és köszönetnek szánják mindazoknak, akik a járvány idején helytálltak, és kitartóan dolgoztak értünk.

Fotó: BS

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons