Sok fiatal is részt vett a Keresztény Jótékonysági Bálon

Farsang szombaton, 2018. február 10-én, 24. alkalommal rendezték meg a Keresztény Jótékonysági Bált a sárvári Szent László Katolikus Általános Iskola alapítványának szervezésében. Az évad legnagyobb városi összejövetelén több mint 450 vendég búcsúztatta a telet, köztük a város egyházi és világi vezetői.

Fotó: Gábor Gálovics

Közzétette: Sárvárikum – 2018. február 13.

A bált Kondora István polgármester, Orbán István kanonok, esperes-plébános és dr. Drácz Lajos, az alapítvány kuratóriuma elnökének pezsgős köszöntője, valamint a katolikus iskola 40 első bálozójának gyönyörű ruhában előadott keringőtánca nyitotta meg. Köszöntő szavaiban Orbán István kanonok megemlítette Brenner János vértanú pap boldoggá avatásának közelgő ünnepét, akinek neve magyarul égőt jelent. Az egyházi vezető így buzdította az egybegyűlteket: legyenek tüzes lelkületű keresztények. A megnyitóbeszédek után a szokásnak megfelelően az estély fővendégeit, majd szüleiket kérték fel egy táncra az elsőbálos fiatalok.

Fotó: Gábor Gálovics

Közzétette: Sárvárikum – 2018. február 13.

Az ízletes vacsorát (gödöllői töltött csirkemell, almás sajtos sertésborda gratinírozva, zelleres burgonyapüré, párolt rizs) a Várkapu és a Nádasdy vendéglő munkatársai szolgálták fel. Közben, hogy az élvezetek teljesek legyenek, a Sárvár Városi Mazsorett Együttes két csoportja mutatta be táncos koreográfiáit. Majd a bál programjában rendszeresen fellépő Stop and Go táncegyüttest köszönthette újra a vendégsereg. Ők egész este maradtak a bálban, táncukkal bátorságot adtak, és stílust mutattak a bizonytalan táncolóknak.

Fotó: Gábor Gálovics

Közzétette: Sárvárikum – 2018. február 13.

A vacsora után a táncteret újra az elsőbálozók vették birtokba, akiket név szerint bemutattak a vendégeknek. A parkett ezután a közönségé volt, a zenét a hévízi Horváth Tibor és Simai Zsanett szolgáltatta a vendégek elvárásához igazodó, talpalávaló muzsikával. Rekordszámú fiatal vett részt a bálon, amely alkalmat jelentett a kulturált szórakozásra és a keresztény fiatalok ismerkedésére. A katolikus iskola öregdiákjai közül a 2017-ben elballagott 8/A osztály 22 fővel vett részt a mulatságon, így ők nyerték meg az osztályok közötti versenyt. Két katolikus iskolás diák táncában is gyönyörködhetett a nagyérdemű, Giczinger Benett és Fehér Liliána keringője nagy tetszést aratott.

Fotó: Gábor Gálovics

Közzétette: Sárvárikum – 2018. február 13.

Az este folyamán vállalkozó kedvű fiatalok közül választották meg – valamennyi vendég szavazata alapján – a bál királyát és királynőjét. Idén Könczöl István és Berta Klaudia lettek a rendezvény uralkodói, akiknek fejére Kondora István polgármester tette fel a megtisztelő koronát.

Az esemény jótékony jellegéből adódóan Sárvár vállalatai, vállalkozói, valamint magánszemélyek adományaiból tevődött össze a 180-nál is több, értékes tombolatárgy. A fődíj egy 100.000 Ft-os építkezési utalvány volt. Az est bevételét, mely főleg a tombolaszelvények megvásárlásából származott, a rászoruló betegek gyógyszertámogatására és a katolikus iskola eszközparkjának fejlesztésére fordítják. A sokrétű összefogás teszi évről évre a legnépszerűbb eseménnyé a farsangi rendezvények sorában a Keresztény Jótékonysági Bált.

Forrás: Szent László Katolikus Iskola