A Szentgotthárdi Fotóklub fotói a Folyosó Galéria falain

Akár ‘Gotthárdi Napoknak is titulálhatnánk  március  első hétvégéjét Sárváron – mondta Kondor János, a Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója, utalva a Szentgotthárdi Fotóklub pénteken megnyílt kiállítására és Gyécsek József, szintén szentgotthárdi alkotó vasárnap nyíló tárlatára.

szentgotthardi-fotoklub005

A Szentgotthárdi Fotóklub bemutatkozása a Nádasdy-vár Folyosó Galériájában valójában több mint egyszerű kiállítás, ugyanis egy reményteljes kapcsolat elmélyülését is jelzi a Sárvári Fotóklubbal, akik a tavalyi év szeptemberében kaptak lehetőséget Szentgotthárdon, és a színházban mutathatták meg képeiket. Ilyen szempontból akár viszonzásnak is tekinthető a mostani tárlat, amelyet Bartakovics Andrea pedagógus nyitott meg.

szentgotthardi-fotoklub012

Kóta Pál sárvári énekmondó felvezető műsora után Bartakovics Andrea megnyitóbeszédében méltatta a képanyag és a fotós alkotók sokszínűségét, a különböző érdeklődéseket és látásmódokat, hiszen az ételfotóktól a tájképeken és a portkréken át mindenféle műfaj és technika megtalálható a galéria falain. Mint mondta, a fotó megőriz, örökül ad. A szentgotthárdi fotósok pedig egyre tudatosabban adják örökül az általuk láttatni kívánt fényt, árnyékot és keltenek hatásokat, érzéseket a nézőkben. A teljes megynitóbeszéd itt tekinthető meg:

A kiállítás megtekinthető 2016. március 29-éig naponta 9?18 óráig
Támogató: Szentgotthárd város önkormányzata