Szépen felújított bicikliket kapott a sárvári TDM is

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász hat kerékpárt ajándékozott a Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft-nek, 18-at pedig a Ság hegy Térsége Turisztikai Egyesületnek.

recikli
Fotó: http://sarvarvaros.hu

A történet egyszerű és szép: Szombathelyen és környékén élők felajánlották régi, elhasznált biciklijeiket, a Baktalórántházán működő megváltozott munkaképességű dolgozókat foglalkoztató Re-Cikli Műhely pedig újjávarázsolta őket. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász ezután elszállította a 24, egységesen, szépen felújított, az együttműködők logójával ellátott járművet a műhelyből Celldömölkre, a két Vas megyei TDM pedig örömmel fogadta el őket.

Kondora István, Sárvár város polgármestere és Fehér László, Celldömölk város polgármestere köszönő szavaikban kifejezték abbéli örömüket, hogy a két település sokévi versengés után együtt dolgozik a turizmus fejlődése érdekében. Az ünnepségen jelen volt dr. Veres András megyéspüspök is, aki meg is áldotta a kerékpárokat.
A Kemenesaljai Néptánccsoport kalotaszegi táncai után a meghívottak együtt kerekeztek a templom körül.
A kerékpárok még aznap végleges helyükre, több környező településre kerültek. Haller Ferenc, a Sárvári TDM igazgatója elmondta, hogy a hat sárvári ajándékbiciklit a tourinform iroda előtt helyezik el, igénybe veheti majd őket akár egy négyfős család, akár egy pár, aki be akarja járni a környéket.

Forrás: TDM Sárvár