Textilek 3D-ben – E. Szabó Margit tárlata a Galeria Arcisban

Kondor János, a Galeria Arcis házigazdája mókásan jegyezte meg, hogy az április 3-án, vasárnap, a Nádasdy-vár Galeria Arcis kiállítótermében nyílt tárlat egy olyan csodálatos textilkiállítás, ahol mindösszesen egy darab hagyományos, szövött textil található, a többi mű különböző anyagokkal elért illúzió csupán.

Galeria_bs800
További fotókért kattintson a képre!

A Ferenczy Noémi-díjas alkotó, E. Szabó Margit pályájának kezdete arra a lendülettel teli időszakra esik, amikor megszületik a mai modern, kísérleti textilművészet. Ez a törekvés egyre plasztikusabb ábrázolást hoz be az addig csak a fal síkját használó textiles világba, megjelennek a háromdimenziós művek – mondta el megnyitóbeszédében Cebula Anna művészettörténész.

A videó minőségéért elnézést kérünk. A fájl sajnos másolás közben súlyosan megsérült.

E. Szabó Margit már az 1970-es években rendszeresen részt vett a szombathelyi textilbiennálékon, majd hamarosan országos és nemzetközi elismerést hozott neki különös és sajátos motívumhasználata. Műveivel olyan jelentős helyszíneken lehet találkozni, mint a magyar parlament, vagy a párizsi és bonni nagykövetségek. Cebula Anna külön kiemelte a Jacquard-papírokra készült munkáit, amleyekből kettő is látható a sárvári kiállításon.

A kiállítás május 1-jéig látogatható a könyvtár nyitvatartási idejében.