Galeria Arcis Archives - SÁRVÁRIKUM

Sárvári Hollywood

Rákos József – kortárs grafikusművész „Sárvári Hollywood” című portré-karikatúráiból nyílt kiállítás a Galeria Arcisban. A vendégeket Kondor János festőművész, házigazda köszöntötte, a tárlatot Szemadám György festőművész, író ajánlotta a nagyszámú közönség figyelmébe, közreműködött Waszlavik László kelet-európai rocksámán. Fotó: Fábrics Krisztina, … Tovább olvasom »

Gaál Tamás tárgyjátékai a galériában

Gaál Tamás Munkácsy-díjas szobrászművész „Tárgyjáték – Szegmensek” című kiállítása nyílt meg a Galeria Arcisban. A tárlatot Kondor János festőművész, galériavezető nyitotta meg. Sárváron is több köztéri szobra található, mint például a várparkban a Holokauszt emlékmű, a Hild parkban a Sylvester … Tovább olvasom »

Metamorfózis

Metamorfózis címmel látható Zelenák Katalin Ferenczy Noémi-díjas textilművész kiállítása a Nádasdy-vár Galeria Arcis kiállítótermében. A tárlatot Cebula Anna művészettörténész, a Szombathelyi Képtár igazgatója nyitotta meg. A művészt és az érdeklődőket Kondor János festőművész, a galéria vezetője köszöntötte. A kiállítás május … Tovább olvasom »

P Bak János a Galeria Arcisban

A sárvári Nádasdy-vár Galeria Arcis kiállítótermében nyílt meg P Bak János (1913-1981) Janus Pannonius-díjas festőművész emlékkiállítása. A tárlatot fia, A Bak Péter Petőfi-díjas művészeti író, festőművész ajánlotta a közönségnek, aki a korán elhunyt, méltatlanul a feledés homályban felejtett édesapjáról elmondta, … Tovább olvasom »

Dévényi János geometriái a Galeria Arcisban

Dévényi János festőművész „Progresszív geometria” című kiállítását nyitott meg Feledy Balázs művészeti író, műkritikus a Galeria Arcisban. Kondor János köszöntőjét követően, és a rendezvény zárásaként Plihál Imola közreműködött hegedűn. A tárlat március 1-ig tekinthető meg a Nádasdy-vár Galeria Arcis kiállító … Tovább olvasom »

A Rába-part impresszionistája

A Rába-part impresszionistája címmel mutatták be Németh József autodidakta festőművész életéről és művészetéről szóló könyvet a Galeria Arcisban. Kondor János festőművész, a Galeria Arcis igazgatója köszöntője után Torjay Valter festőművész beszélt nagyapjáról, művészetéről. Németh József Sárváron született, itt is élt … Tovább olvasom »

Baráth Hajnal textíliái a Galeria Arcisban

Baráth Hajnal Ferenczy Noémi-díjas textilművész kiállítását nyitotta meg a sárvári Nádasdy-vár Galeria Arcis kiállítótermében Cebula Anna művészettörténész, a Szombathelyi Képtár igazgatója. Az érdeklődőket Kondor János, a galéria vezetője köszöntötte. A tárlat augusztus 31-ig tekinthető meg. Fotó: BS