Zenével segítettünk – koncertek Erdélyi Rolikáért

Rolika beteg. Életének első négy éve sok nehézséget mért rá és szüleire. Többször is műtötték agyi ciszták miatt, majd előjött egy újabb, baljósnevű betegség, a mielodiszplázia szindróma, ami a csontvelő sejtképződésének rendellenessége, és ami egyaránt teszi beteggé a csontvelőt és a vért. Egyedül a transzplantáció segíthet.

Ha rákeresünk az interneten Erdélyi Rolikára, mindezek ellenére szinte egyetlen fotót sem találunk, amelyen ne viselne az arcán egyfajta igaz, rolikás, lélekig ható mosolyt.

Süle Józsit Sárváron a fiatalok körében sokan ismerik, koncertrejáró jószívű fiatalember. Süle Józsi amúgy Rolika édesapjának munkatársa, így a családot érintő embertpróbáló kihívásokról közvetlen forrásból értesült. Segíteni szeretett volna, de úgy érezte, többet kell tennie egy pénztárcájához mért címletű bankó átnyújtásánál. Hamarosan elő is állt egy sárvári jótékonysági koncert ötletével, aminek a megvalósításához társakat is szerzett. Csatlakozott Tóth Zoltán, a hegyfalui Galeri, a répcelaki Lost Dreams, a sárvári Atakám zenekar, de partner lett a Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtár és magazinunk, a Láthatatlan Sárvár is.

Az akció végül február utolsó péntekén valósult meg a vár Pinceklubjában. Szívet melengető érzés volt látni az összefogás erejét, a segítő szándékot. Aznap este a koncertekhez kapcsolódóan mindenki ingyen dolgozott. Ez volt a legtermészetesebb, de ezen felül a zenekarok, a bandák közeli és távolabbi barátai, a biztonsági ember, a szervezők, fotósok, a büfés Katinéni és persze a közönség mind kötelességüknek érezték bedobni a támogatásukat a dobozba.

A négyéves Rolika személyes sorsa olyasmiket szabadított fel az itteniekből azon az estén, amire mindannyiunknak nagy-nagy szükségünk van: emberséget, együttérzést, összefogást, közösségi tudatot. Így vált kölcsönössé a jótékonyság. A kisfiú mosolya spirituális mágnesként vonzott össze Sárváron teltháznyi közönséget a pinceklubba, és tette ugyanezt a város és a megye különböző pontjain is korábban, ahol már szintén szerveztek segélyprogramokat, gyűjtéseket a család javára.

A mostani legfrissebb hírek szerint Roli transzplantációja küszöbön van, talán mire ezt a videót nézik, már túl is lesz rajta. De ne felejtsük el, hogy a család továbbra is nagyon nehéz élethelyzetet kell hogy kezeljen. Továbbra is helye van bármilyen mértékű támogatásnak. Az adakozáshoz szükséges banki adatok: 12099007-01286191-00100007 (Erdélyi László)