Nádasdy-vár, Könyvtár
Sárvár
Várkerület 1.

A sárvári városi könyvtár 1952-ben, a volt Korona Szálló épületében, nagyrészt fűtetlen, szegényes berendezésű helyiségekben, kétszobányi területen kezdte meg működését. A mostoha körülmények, a pénzeszközök hiánya ellenére a könyvtár fejlődése lassan megindult. A korábbi népkönyvtár 1200 kötetére alapuló, hézagos és jórészt propagandisztikus célokat szolgáló állományt már az első években folyóiratokkal, napilapokkal sikerült bővíteni, később pedig antikvár vásárlásokkal is gazdagodott a gyűjtemény. A megye városai közül valószínűleg egyedülállóan, már 1954-ben elkezdték gyűjteni a helyismereti jellegű irodalmat. Ugyanebben az évben lerakták a diafilmtár és a zenei gyűjtemény alapjait. A községek letéti ellátásának szervezése már a megalakulástól fogva szintén elkezdődött.

Az állomány darabszáma napjainkra meghaladja a 70000 egységet, melynek legnagyobb részét a könyvek és a folyóiratok képezik, de egyre bővült a hangzóanyagok, a videokazetták, a CD-ROM-ok, DVD-filmek száma is. A könyvek többsége a szabadpolcos térben található, míg a régebbi kiadásúakat a padlástérben kialakított raktárban tárolják.

A könyvtár egész évben jelentkezik saját szervezésű programokkal is, első sorban kiállításokra, ismeretterjesztő előadásokra, gyermekműsorokra várják az olvasókat.

A könyvtár honlapja

Elérhetőségek:
95/320-122
Loading map