Nádasdy-vár Archives - SÁRVÁRIKUM

Vas megye védett növényei

Vas megye védett növényei címmel, szép képekkel illusztrált, igényes tipográfiával összeállított, a Szülőföld kiadó gondozásában megjelent könyvet mutatták be a Nádasdy-vár múzeum dísztermében. Az érdeklődőkkel teljesen megtelt Lovagterem – őket Takács Zoltán Bálint, Majthényi László, Kondora István köszöntötte. A kötetet … Tovább olvasom »

Reneszánsz nap

Reneszánsz napot tartottak a Nádasdy-várban. A fotók a Tabulatúra együttes koncertjéről, a Kortárs Keresztény Kórus előadásról, a Nádasdy bandérium korhű és szakszerű fegyverbemutatójáról és a Daniel Speel Brass zenekar 14-15-16. századi dalainak előadásáról készültek. Fotó: Benkő Sándor

Véradás a Nádassdy-várban

Sárváron az év folyamán többször tudósítottunk üzemekből, cégekből, szolgáltató helyekből, ahol véradást szerveztek nem csupán a saját dolgozóknak, hanem bárki betérhetett, pénteken viszont az egész város lakosságának lehetősége nyílt a Nádasdy-vár Művelődési Központban a véradásra. A folyosó klubhelyiségeiben rendezkedtek be … Tovább olvasom »

Könyvbemutatók a Nádasdy-várban

Gróf Nádasdy Borbála Asszonyszerelem, asszonysors és Takács-Reichardt Gabriella Imádságok a reformáció korából – Nádasdy Pál: Áhitatos és buzgó imádságok című könyvét mutatták be a Nádasdy-vár dísztermében. A beszélgetést a szerzőkkel Takács Zoltán Bálint, a Nádasdy Kulturális Központ igazgatója vezette. Fotó: … Tovább olvasom »