1848-49 Archives - SÁRVÁRIKUM

Az 1848-49-es forradalomra emlékeztek

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 174. évfordulóján tartottak megemlékezést a Nádasdy-vár udvarán, ahol ünnepi beszédet mondott Ágh Péter országgyűlési képviselő. Közreműködött a Sárvári Koncertfúvószenekar, ünnepi műsort a Ma’mint ‘Ti Színjátszó csoport adott. A program Törley Mária szobrászművész alkotása, Batthyány Lajos … Tovább olvasom »

„Magyarnak lenni jó”

A járvány megfékezésére hozott rendelkezések miatt elmaradtak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc megünneplésére rendezett nyilvános ünnepségek. A Sárvári Oratórikus Kórus tagjai sokat dolgoztak azért, hogy méltó legyen az ünnepi műsor. Megmutatjuk, és megosztjuk olvasóinkkal, hogy amennyiben nem lép közbe a … Tovább olvasom »

Emlékezés a magyar golgota vértanúira

Az Aradon 1849-ben kivégzett vértanúkra emlékeztek az első magyar miniszterelnök, Batthyány Lajos emléktáblájánál. A Tinódi gimnázium emlékműsora után Hevér Mihályné, a gimnázium igazgatója mondott ünnepi beszédet. A mártírokra való megemlékezés koszorúzással folytatódott a 42 évesen kivégzett Batthyány Lajos emléktáblájánál. Fotó: … Tovább olvasom »