Edzésre fel! – Hogyan kezdjünk életmódot váltani?

Ha valaki az életmódváltás mellett dönt, és nem csodamódszereket kíván követni, több lehetősége is akad. Felcsapja az internetet, és elolvas minden, sokszor egymásnak teljesen ellentmondó cikket, véleményt a témában vagy személyesen fordul tanácsért egy hús-vér edzőhöz, mondjuk egy fitneszteremben.

gflex
Fotó: Iridium Fitness Facebook-oldala

Azt hiszem, itt elérkeztünk egy sokak által kényes ponthoz: „Én fitneszterembe? Soha! Oda csupa ‘kigyúrt állat’ és ‘plázacica’ jár a legmenőbb cuccokban, tuti kinéznének onnan, ahogy szerencsétlenkedek.”

El kell, hogy oszlassak egy tévhitet: fitneszterembe több okból járnak az emberek, de semmiképp sem azért, hogy az újakat, a kezdőket kinézzék (sőt, bármilyen meglepő, szívesen segítenek annak, akinek szüksége van rá). Szeretnek mozogni, kikapcsolja őket az a heti néhány óra edzés, levezetik a mindennapi feszültséget, felfrissülnek. Esetleg céljuk egy jobb forma kialakítása: izmosabbak / erősebbek / vékonyabbak szeretnének lenni. És mindezek mellett társasági életet is élnek. Megbeszélik a napi történéseket, tapasztalatot cserélnek, jól érzik magukat (nem ritka, hogy barátságok, szerelmek szövődnek, hisz a közös érdeklődés adott.).

NagyHunor_bs05
Fotó: Benkő Sándor

Az edzők pedig azért vannak, hogy utat mutassanak, és segítsenek neked mind a mozgás, mind a táplálkozás terén. Lépd hát át bátran egy fitness terem küszöbét, és kérj tanácsot! Rengeteg bosszúságtól és csalódástól kímélheted meg magad, ha kísérletezgetés helyett személyre szabott edzéstervet és táplálkozást követsz! Edzésre fel!

Kertész Mónika (Iridium Fitness)

iridium_banner