Sárvár50 időkapszula – Üzenjünk a jövőbe közösen!

Sárvár 50 éve város. A Nádasdy Történelmi Hagyományőrző Egyesület éppen tíz éve indította útjára a Nádasdy Történelmi Fesztivált. Ebből az alkalomból egy időkapszulát küldenek a jövőbe, egészen pontosan 2068-ba, hogy üzenjenek az akkor centenáriumát ünneplő Sárvár lakosainak.

A „Sárvár50 időkapszula” 2018. július 14-én indul ötven éves útjára, ünnepélyes keretek között. Elhelyeznek benne minden olyat, ami arról mesél, kik voltunk, hogyan teltek a napjaink.

Az időkapszulába olvasható, fizikai emlékeket és dokumentumokat is elhelyeznek, de felhasználva a közöségi média adta lehetőségeket, üzenetek feltöltésére buzdítják az érdeklődőket. Az így feltöltött üzeneteket aztán két speciális mikorszámítógéppel együtt, adathordozón kerül a kapszulába zárják, bízva abban, hogy a mi jelenlegi csúcstechnológiánkat értékes, “retró-technológiának” tartják majd, és lesz olyan csodabogár, aki ért hozzájuk.

A feltöltésre 2018. március 28-ától van lehetőség az alábbi módokon:

1) INSTAGRAM

Lőj egy képet Sárváron, Sárvárról, magadról, a családról, a kajádról! Taggeld be két hashtaggel: #sarvar50 illetve #nadasdyfesztival – és ennyi, a képed automatikusan bekerült a kapszulába!

2) FACEBOOK

Írj valamit, amit úgy gondolsz, hogy fontos, vagy érdekes Sárvárról, magadról! Taggeld be a #sarvar50 és a #nadasdyfesztival hashtaggel, és ennyi! Gratulálunk, amit írtál, megoszottál, belekerült a kapszulába!

3) WEB

Lépj be a www.sarvar50.hu weboldalra és a “Feltöltés” menüpont alatt – miután elfogadtad a feltételeket, töltsd ki a neved, emailcímed, és küldd el a szervezőknek, amit szeretnél! Küldhetsz képet, írást. Sárvárról, magadról.

4) E-MAIL

Küldd el gondolataid, képed, vagy bármit, ami érdekes lehet 2068-ban a sárváriaknak a sarvar50@nadasdyfesztival.hu e-mailcímre (a méret fontos lehet, ne küldj nagy állományt)!

A szervezők arra bíztatnak minden sárvárit, hogy éljenek a lehetőséggel. Küldjenek be bármit, amit 2068-ban érdekesnek találhatnak az akkori sárváriak!

Küldjünk közösen üzenetet a jövőbe – Sárvár050 Időkapszula!