Sárvár után Sopronban és a Nemzetiben is Szélkötő Kalamona!

A sárvári nyári szabadtéri színházi sorozat második állomásaként igazi különlegesség, a Teleszterion Színházi Műhely – a szó szoros értelemben véve – tüzes előadása, a Szélkötő Kalamona érkezik a várudvarra. A nagyjából egyórás darab, amely tűzzsonglőr eszközöket felhasználva ötvözi a magyar hiedelemvilág, a roma legendárium, valamint a balkán zenék világát, kitűnő fogadtatásra talált szakmai körökben is.

Sárvár után Sopronban és a Nemzetiben is Szélkötő Kalamona!

A Komlói Színházi Találkozón való szereplésük után megjelent kritika többek között így méltatja az előadást: „Különleges és varázslatos a Teleszterion szabadtéri tűzszínháza. A tűzjáték igazi mutatvány, a szabadtéri előadás igazi színház. Megszámlálhatatlan, mert állandó mozgó cselekvő, hullámzó, zúduló, átöltöző tizenéves állunkat leejtő módón varázsol a tűzzel. Ettől aztán első pillanattól megteremtődik mese világokat – alsó, felső középsőt – átívelő mágiája.” ? a teljes cikket elolvashatja ide kattintva: Tóték és Kalamona: Tűzvarázslás, szenvedély

A Szélkötő Kalamona a találkozó után meghívást kapott a Soproni Petőfi Színházba és a budapesti Nemzeti Színházba is, és július 3-án megnézhető Sárváron is. Az előadással kapcsolatos részletek és jegyinformáció itt található: Szélkötő Kalamona – Teleszterion ?

A kiemelt fotó forrása: http://komlo.hu