Amit nem szeretünk hallani: csak az életmódváltás hatékony!

Mindannyian élvezzük, hogy itt a tavasz. Többet süt a nap (ha épp nem az eső esik), hosszabbak a nappalok, és nem kell annyit öltözködni sem, ha elindulunk otthonról. A tükörbe nézve viszont sokan ilyenkor szembesülnek azzal, hogy a téli mozgásszegény életmód, az ünnepek, a nagy lakmározások bizony nyomot hagytak a testükön.

kaja
Fotó: Pixabay

Ilyenkor az elégedetlenség hatására általában megszületik az elhatározás: tenni kell valamit! Fejben többnyire jók vagyunk, de amikor cselekvésre kerülne sor, megtorpanunk, és jönnek a kifogások: nincs időm, nincs pénzem, úgyse fog menni, majd nekiállok, ha nem lesz olyan hideg, ha nem esik az eső, ha nem lesz olyan meleg, meg amúgy is: MAJD HOLNAP? Jónéhányunknak ismerős történet.

has
Fotó: Pixabay

Ha valaki túljut az elhatározáson, és valóban a tettek mezejére lép, sajnos a siker még akkor sem garantált. A nagy többség ugyanis ott vérzik el, hogy olyan megoldást keres, amely azonnali eredményt ígér, (hisz’ nyakunkon a bikiniszezon, meg különben sem érünk rá ezzel vacakolni), és amelyhez túlzott energiaráfordítás sem szükséges. A könnyű utat választják a befektetett munka helyett, mert elhiszik, hogy létezik olyan csodadiéta, csodabogyó vagy csodaital, amely a megszokott életmódot folytatva is álomalakot varázsol. Hála az aktuális sztárokkal hirdetett termékeknek, nagyon sokan bedőlnek, és rengeteg pénzt áldoznak ilyesmire, azt gondolván, hogyha valami drága, akkor biztosan hatásos is.

Eletmod3
Edzés az Iridium Fitnessben – Fotó: Cooper

Ideig-óráig valóban működ(het)nek ezek a villám-módszerek, és elindul(hat) a fogyás. Ez a fogyás azonban az esetelk túlnyomó részében nem zsírvesztés, mint ahogy sokan hiszik, hanem nagyrészt az izomszövet épül le, és víz távozik a testből. Kevesebbet mutat ugyan a mérleg, de a külalak mégsem lesz olyan tetszetős, mert a test izom nélkül nem lesz feszes és formás. A fogyókúrák és csodatermékek hosszú távon nem hoznak eredményt, és többnyire csalódás a vége, a leadott kilók ugyanis többszörösen jönnek vissza.

Eletmod1
Edzés az Iridium Fitnessben – Fotó: Cooper

Bár nagyon nem szeretjük ezt hallani, elfogadni mégannyira sem, de egyetlen olyan módszer létezik, amely valóban minőségi és hosszú távú megoldást kínál, ez pedig az ÉLETMÓDVÁLTÁS. Ha nem tetszik, amit a tükörben látunk, változtatni kell az életvitelünkön, a szokásainkon ahhoz, hogy elégedettebbek legyünk önmagunkkal. Ez nem megy egyik napról a másikra, nem is szabad drasztikusan belekezdeni, mert akkor szinte kivétel nélkül pár nap után feladjuk. El kell fogadni, hogy a változás egy folyamat: kis lépésekkel haladjunk a kitűzött cél felé, és ha kitartóak és türelmesek vagyunk, az eredmény sem marad el!

Kertész Mónika (Iridium Fitness)

iridium_banner