Kondora István Archives - SÁRVÁRIKUM

Sárvár története 1848-ig

Dr. Szeibert János, Sárvár története 1848-ig című könyvét mutatták be a Nádasdy-vár lovagtermében. A kötet kéziratára Ágh Péter bukkant rá egy internetes árverésen, megvásárolta, és felajánlotta a városnak. A könyvbemutatón köszöntőt mondott Kondora István polgármester, és Farkas Csaba a Szülőföld … Tovább olvasom »

Könyvbemutató a várban

Feiszt György: Mesélő házak című kötetének bemutatóját tartották a Nádasdy-vár lovagtermében. A Szülőföld Kiadó új könyvét bemutatta Takács Zoltán Bálint történész, múzeumigazgató. A vendégeket köszöntötte Farkas Csaba, a kiadó igazgatója, Majthényi László, Vas megye közgyűlésének elnöke, Kondora István polgármester. Feiszt … Tovább olvasom »

A 85-ös csoport a Galeria Arcisban

A legendás és patinás budapesti Képzőművészeti egyetem (főiskola) falai között szereztek rajztanári diplomát 1985-ben azok a művészek, akik a szintén patinás Nádasdy-vár boltíves Galeria Arcis ódon termeiben állították ki műveiket. Szalay József, a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének elnöke szerint különlegesek … Tovább olvasom »

Kondor János képei Sopronban

Kondor János festőművész képeiből nyílt kiállítás a soproni Torony Galériában. A közönséget Szőcs Géza, a galéria vezetője köszöntötte, a tárlatot Kondora István Sárvár polgármestere nyitotta meg. A kiállítás március 12-ig tekinthető meg Sopronban hétfőtől csütörtökig 15-18 óra között a Szent … Tovább olvasom »

Bokrétaünnep a sportcsarnokban

Az építkezéshez nem éppen kedvező, zord időjárás ellenére a szakembereknek, munkásoknak köszönhetően a Sárvári Sport és Kulturális multifunkciós létesítmény elérte a legmagasabb pontot, amit az építkezési szokásoknak megfelelően bokréta avatással ünnepeltek meg. Köszöntőt Kondora István polgármester, ünnepi beszédet Ágh Péter … Tovább olvasom »

Köszöntötték az új minisztert

Prof. dr. Kásler Miklóst, Sárvár díszpolgárát, az Emberi Erőforrások Minisztériuma miniszterét, és Ágh Pétert, Sárvár újra megválasztott országgyűlési képviselőjét köszöntötte a Nádasdy-vár dísztermében Kondora István polgármester. Kásler Miklós (Budapest, 1950. március 1. –) Széchenyi-díjas magyar onkológus, tanszékvezető egyetemi tanár, az … Tovább olvasom »

Megnyílt a születés hete

A születés ünnepének programsorozatát nyitotta meg a Sárvári Arborétum​ban dr. Wächter​ Walter járási tisztifőorvos, Ágh Péter országgyűlési képviselő és Kondora István Sárvár polgármestere. A nyolcadik éves hagyománynak megfelelően ültették el közösen az apukákkal a születés fáját, amelyre a 2017-ben Sárváron … Tovább olvasom »