Kondor János Archives - SÁRVÁRIKUM

A megörökített idő

Április 11-én, a magyar költészet napján nyílt meg Kondor János sárvári festőművész „A megörökített idő” című kiállítása Budapesten, a Nemcsics-emlékház Színország Galériájában. Az érdeklődőket Heilauf Zsuzsanna múzeumigazgató, díszpolgár köszöntötte. A tárlatot Benkő Gábor szerkesztő, művelődésszervező nyitotta meg. Közreműködött Farkas György … Tovább olvasom »

Takács Imre emléktáblájának avatása

A költészet napján kapta a rábasömjéni kultúrház a település híres szülöttének, Takács Imrének a nevét. A költő, író születésének napján, augusztus 31-én avatták fel a kultúrház falán Takács Imre reliefjét. Az emléktábla Kondor János képzőművész alkotása.

Geometrikus zarándoklat

Geometrikus zarándoklat A XXX. Hetyei Nemzetközi Művészeti Napok záró eseményeként nyílt meg Egyházashetyén Kereszty Gábor Geometrikus zarándoklat című fotókiállítása a Berzsenyi emlékházban. A sárvári fotográfus kedvenc fotóforrása Olaszországban van. Az Itáliában készült felvételeinek témája főleg az egyházi emlékhelyekhez kötődik, ezek … Tovább olvasom »

Gaál Tamás tárgyjátékai a galériában

Gaál Tamás Munkácsy-díjas szobrászművész „Tárgyjáték – Szegmensek” című kiállítása nyílt meg a Galeria Arcisban. A tárlatot Kondor János festőművész, galériavezető nyitotta meg. Sárváron is több köztéri szobra található, mint például a várparkban a Holokauszt emlékmű, a Hild parkban a Sylvester … Tovább olvasom »

Kis művészek évzáró kiállítása

Elismerő szavakkal köszöntötte a vendégeket, érdeklődőket, művészpalántákat Kondor János festőművész a Nádasdy-vár Folyosó Galériájának kiállításmegnyitóján. Dicsérte az alapfokú művészeti iskolát, pedagógusait, kiemelten Horváth Valéria művészeti tanárnőt, akinek irányítása, útmutatása, segítsége vezetett odáig, hogy a diákok festményei, grafikái, plasztikái megtöltötték a … Tovább olvasom »

Metamorfózis

Metamorfózis címmel látható Zelenák Katalin Ferenczy Noémi-díjas textilművész kiállítása a Nádasdy-vár Galeria Arcis kiállítótermében. A tárlatot Cebula Anna művészettörténész, a Szombathelyi Képtár igazgatója nyitotta meg. A művészt és az érdeklődőket Kondor János festőművész, a galéria vezetője köszöntötte. A kiállítás május … Tovább olvasom »

Dévényi János geometriái a Galeria Arcisban

Dévényi János festőművész „Progresszív geometria” című kiállítását nyitott meg Feledy Balázs művészeti író, műkritikus a Galeria Arcisban. Kondor János köszöntőjét követően, és a rendezvény zárásaként Plihál Imola közreműködött hegedűn. A tárlat március 1-ig tekinthető meg a Nádasdy-vár Galeria Arcis kiállító … Tovább olvasom »