Mit vegyek fel az edzéshez? – sportruházati gyorstalpaló

Ha rászántad magad arra, hogy elmész egy fitneszterembe, felmerülhet a kérdés, mi az ideális viselet egy ilyen helyen. Nyugi, a közhiedelemmel ellentétben, nem szükséges több tízezreket beruháznod a legtrendibb, legmárkásabb ruhákra, olcsóbban is megúszhatod a dolgot.

sportcucc

Tény, hogy a nagy sportmárkák adnak a divatra, és szebbnél-szebb ruhákkal, cipőkkel kápráztatnak el minket, ráadásul ezek többnyire jó minőségűek is, de nem kell elkeseredned, ha nem futja ezekre. Vannak kevésbé felkapott márkák, és no-name termékek is, ezek között is találni szép és minőségileg is elfogadható darabokat. Ami a legfontosabb, hogy az általad, sportoláskor viselt ruha és cipő kényelmes legyen! Ne szorítson sehol, és olyan anyagból készüljön, amely magába szívja az izzadtságot, és nem irritálja a bőröd. (Tehát a szintetikus, műanyag dolgokat érdemes mellőzni.) Ha rendszeresen sportolsz, érdemes néhány váltás ruhát beszerezni: trikókat, pólókat, rövidnadrágot, esetleg térd-, vagy hosszú nadrágot. Papucsban edzeni nem ajánlott, (mégha oly sokan szeretik is, pláne nyáron), mert balesetveszélyes! Belerúghatsz valamibe, ráeshet egy súly a lábadra, jobb elkerülni a bajt!

athlete-847657_1920

A fitneszteremben is lehetsz divatos, válassz a testalkatodhoz illő darabokat, és kombináld jól a színeket, mintákat. Hölgyeknél célszerű a mozgás idejére feltűzni, vagy összekötni a hosszú hajat, és sminkre sincs szükség edzés közben. Nem túl szép látvány, mikor az izzadtság hatására elmosódik a festék. Érdemes dezodort is használni (de csak mértékkel), hogy kissé semlegesítsd az izzadtságszagot. Ne feledd, az edzőteremben is lehetsz igényes, divatos, de az eredmény úgyis a kitartásodon fog múlni?

Kertész Mónika (Iridium Fitness)

iridium_banner