Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

2021. március 1. hétfő, 20:16

Sárvárikum

... Többet mutatKevesebbet mutat

2021. február 25. csütörtök, 10:55

Sárvárikum

A mai napon 41 éves Soltis Lajos Színház társulata honlapján, online formában hirdeti meg a II. Soltis Lajos Emlékkonferenciát: ... Többet mutatKevesebbet mutat

A mai napon 41 éves Soltis Lajos Színház társulata honlapján, online formában hirdeti meg a II. Soltis Lajos Emlékkonferenciát:

2021. február 24. szerda, 14:56

Sárvárikum

... Többet mutatKevesebbet mutat

2021. február 21. vasárnap, 16:55

Sárvárikum

Az Erős Péter rendező-operatőr által vezetett Focus Alkotóközösség 1981-től több mint egy évtizedig készítette az új magyarországi szállodák bemutatkozó videóit. De a legnagyobb utazási irodák is a megrendelőik közé tartoztak. A ma már retró kategóriába tartozó videókat főleg az ezen korszakot kutatók számára adták közre a YouTube-csatornájukon. ... Többet mutatKevesebbet mutat

Video image

Hozzászólás a Facebook-on

2021. február 20. szombat, 20:46

Sárvárikum

A hétvégi napsütés sokakat kicsalt a Csónakázó tó környékére. A tavon még jéghártya, a napnak lassanként már ereje van, és a szabad levegőn hamar kipirulnak a lakásmagányból kiszabadult arcok. A természet is lassan éledezik, a hóvirágok után már a kankalinok, krókuszok is kiabálják a kikeletet. Lassanként érkezik a tavasz és vele együtt talán meggyorsul az élet. Így a tél vége felé még andaloghattunk egy kicsit a hűvös februárral karöltve. ... Többet mutatKevesebbet mutat

Hozzászólás a Facebook-on

Csodalatos a Mi hazank ❤️👍

És milyen kellemes az ukrán népdalokat hallgatni közben 😂

2021. február 19. péntek, 11:39

Sárvárikum

Fényképek Lakatos József képzőművész 1938-2020 bejegyzéséből ... Többet mutatKevesebbet mutat

2021. február 16. kedd, 20:07

Sárvárikum

Fényképek Lakatos József képzőművész 1938-2020 bejegyzéséből ... Többet mutatKevesebbet mutat

2021. február 7. vasárnap, 19:03

Sárvárikum

Különleges képgalériával hívjuk soproni sétára Olvasóinkat: a hatvanegynéhány kilométer mellett hatvanegynéhány évet ugrunk vissza az időben! Napjainkban nagy népszerűséget élveznek a retro fényképes oldalak, élén a Fortepan archívummal és számos más “anno” oldallal, közösségi csoportokkal. Én most a világháló helyett a családi fotótárból válogattam. ... Többet mutatKevesebbet mutat

Hozzászólás a Facebook-on

70 évek Sopron! Színház épülete elhagyott, ! Jól vissza adja a "Hűség városának! hangulatát!

2021. február 7. vasárnap, 14:53

Sárvárikum

A Sárvártól kb. 10 km-re található arborétum üde színfolt a ködös téli napok szürkeségében. Érdemes ebben az évszakban is kirándulást tenni, és megcsodálni a 13 hektáron fekvő védett növények régi és új gyűjteményét, amit gróf Festetich Andor alapított.
Romantikus hangulatú sétát tehetünk a szépen felújított kastély parkjában, ahol egy kis kápolna tornya magasodik a fák közé.
Fotók: Benkőné Szabó Katalin
... Többet mutatKevesebbet mutat

2021. február 3. szerda, 20:34

Sárvárikum

Gabnai Katalin mesemonológjának főszereplője Jancsi, Mátyás király apródja, akit a szél előre fújt a mi időnkbe. Mutatványos Jancsi elindul a király udvarából, hogy ki- és megtanulja a komédiázás, a színészkedés, a „színház csinálás” mesterségét. Hazafelé tartva azonban egy váratlan fordulattal, egy dramaturgiai csavarral a jelenben találja magát. Útja során szerzett tapasztalatait rögvest kipróbálja, megosztja és tovább is adja közönségének.

„Bajban vagyok. A színházhoz az kell, hogy az is itt legyen, aki nézi és az is itt legyen, akit néznek. De ha én reggel vagyok itt, ő meg este van itt? Akkor mi van? Az se jó, igaz? A színházhoz az kell, hogy itt és most történjen meg a találkozásunk!"

Gabnai Katalin: Jancsi bajban van

Jancsi szerepében: Piller Ádám
Rendező: Pesti Arnold
Dramaturg: Tóth Ákos

A beavató színházi előadással óvodai csoportok látogatását tervezik, amint erre lehetőségük adódik.
Fotó: Benkő Sándor
... Többet mutatKevesebbet mutat

2021. január 30. szombat, 21:10

Sárvárikum

A tizenháromvárosi közösségi kereszt felújítását tervezték el civil szervezetek (Burka Zoltán helytörténeti kutató, a Sárvári Városszépítő Egyesület, a Sárvári Kerékpár Egylet a helyiekkel közösen a kereszt felállításának 175 éves évfordulójára, amit szintén civilek állíttattak anno.
Szombat délelőtt nagy számban tizenháromvárosiak részvételével elkezdődtek a munkák. Példás közösségi összefogás bontakozott ki a keresztért.
Fotók: Benkőné Szabó Katalin
... Többet mutatKevesebbet mutat

2021. január 28. csütörtök, 22:45

Sárvárikum

Szombathely város közgyűlése 2007-ben egyhangú határozattal döntött a színház alapításáról. A gépezet beindult, és 2009-ben már megtartották az egykori Hemo helyén felépített vadonatúj színház épületében az első előadást, a 9700-at. Az intézmény alapítója és igazgatója Jordán Tamás rendkívüli társulati ülésen búcsúzott el kollégáitól. Többen közülük az alapítás óta dolgoznak azért, hogy a megyei jogú városnak méltó művészeti intézménye és közössége lehessen a Weöres Sándor Színház. Többi között a színpadon helyet foglalt Szabó Tibor is alapító tagja a színháznak, aki a nyugállományba vonuló Jordán Tamástól veszi át az intézmény vezetését. A leköszönő igazgató a tőle megszokott iróniával és humorral foglalta össze a vezetése alatt eltelt idő alatti legfontosabb és legérdekesebb pillanatokat. Dr Nemény András polgármester közreműködésével adta át Szabó Tibornak a mindentnyitó csodakulcsot. Jordán Tamás ismertette a színház történetét bemutató, bőséges képanyaggal illusztrált új könyvet, melynek írója Ölbei Lívia, tervezője, grafikusa Bonyhádi Károly, a fotókat Mészáros Zsolt készítette, aki az indulástól fotózza a premiereket, a színház életét. Szabó Tibor a színművészek aláírásával ellátott köpenyt adott át Jordán Tamásnak, aki a 9700 előadásban viselte ezt a jelmezt, mint Feri bácsi.
Fotó: Benkő Sándor
... Többet mutatKevesebbet mutat

Tölts be többet!